a 9-a Conferință Națională de Pneumologie Pediatrică
Eveniment virtual
Joi, 1 octombrie – Sâmbătă 3 octombrie, 2020

Mesajul președintelui

Dragi colegi,

Încep prin a vă ura multă sănătate tuturor și sper ca împreună să depășim cât de curând cu bine situația extremă în care ne găsim.

Escaladarea rapidă a pandemiei COVID-19 și modul în care aceasta a afectat în mare măsură întregul glob, ne-a arătat încă o dată cât de vulnerabili suntem fiecare dintre noi în fața unui inamic invizibil….

În aceasta perioada s-a realizat o mobilizare generală a corpului medical de pretutindeni, pe de o parte pentru îngrijirea pacienților de toate vârstele afectați de această noua infecție și pe de altă parte, în domeniul cercetării științifice, pentru identificarea celor mai eficiente modalități terapeutice atât de necesare pentru cei afectați. S-au creat punti invizibile de comunicare și de împărtășire a experiențelor profesionale care ne-au ajutat pe mulți dintre noi să ințelegem cu ce ne confruntăm. Sunt convinsă că schimbul de idei, discuțiile și experiențele fiecăruia dintre profesioniști trebuie să continue a fi împărtășite, pentru că numai așa vom progresa în domeniul cunoașterii.

Chiar dacă previziunile analistilor în domeniul sanitar au început sa fie încurajatoare și lumea întreagă a început să se “relaxeze” încercând să se îndrepte către o nouă normalitate, siguranța fiecăruia dintre dumneavoastră este prioritatea noastră majoră.

Am decis să menținem activă organizarea celei de-a 9-a Conferință Națională de Pneumologie Pediatrică in varianta VIRTUALA dar să reprogramăm cel de al 41-lea Congresul International UMEMPS pentru toamna anului 2021.

Decizia de amânare a acestui eveniment științific pediatric internațional a fost luată urmare a consultărilor avute cu membrii Consiliului Executiv al UMEMPS cât și cu membrii Board-lui Societății Române de Pediatrie. Într-un procent covârșitor aceștia au agreat varianta de amânare pentru anul viitor a evenimentului în loc de susținere a acestuia în format online. Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu noua dată de desfășurare celui de al 41-lea Congresul International UMEMPS pe care ne propunem să-l organizăm împreună cu cel de-al 15-lea Congres Național de Pediatrie în anul 2021.

Până atunci, vă invit călduros să vă înregistrați și să participați activ prin trimiterea de lucrări științifice la cea de-a 9-a Conferință Națională de Pneumologie Pediatrică in varianta VIRTUALA, singura manifestare științifică dedicată majoritar patologiei pulmonare a copilului, programată să aibă loc în perioada 1-3 octombrie 2020.

Cu drag,

Prof. univ. dr. Doina Anca Pleșca
Președinte al Societății Române de Pediatrie

Contact

Logos Consult SRL - Secretariat organizatoric

Mihaela Agaficioaie
Mobile phone: +40722510567

Email: office@pneumologiepediatrica2020.ro